26-11-2016, 11:05 AM
Do szklanki cukru, rozgrzanego = jak będzie płynny, skarmelizowany, mieszać przy rozgrzewaniu, dodać szklankę wody. Uwaga!!, bo przy wlewaniu wody pryska i kipi. Podgrzewać nieustająco do całkowitego rozpuszczenia (po wlaniu wody zrobią się takie zbitki). Wystudzić.
dodać:
- 2 łyżki miodu
- szklankę cukru
- 1/2 butelki kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- 20 dkg roztopionej margaryny (przestudzonej)
- mąkę - do konsystencji gęstej śmietany
- łyżeczkę sodki
- przyprawę do piernika
- posiekane orzechy (ja daję włoskie i dużo bo tak lubię)
Pieczemy godzinę w 180 C. Najlepszy od 3 dnia po upieczeniu. Smacznego
dodać:
- 2 łyżki miodu
- szklankę cukru
- 1/2 butelki kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- 20 dkg roztopionej margaryny (przestudzonej)
- mąkę - do konsystencji gęstej śmietany
- łyżeczkę sodki
- przyprawę do piernika
- posiekane orzechy (ja daję włoskie i dużo bo tak lubię)
Pieczemy godzinę w 180 C. Najlepszy od 3 dnia po upieczeniu. Smacznego