Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions.php 476 errorHandler->error_callback
/global.php 490 my_date
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$confirm_title - Line: 14 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 14 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_collapse - Line: 15 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 15 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_expand - Line: 16 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 31 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(961) : eval()'d code 31 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_forumteam - Line: 2 - File: global.php(1047) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1047) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/global.php 1047 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_markread - Line: 16 - File: global.php(1070) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1070) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 1070 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$ratings_update_error - Line: 5 - File: showthread.php(799) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/showthread.php(799) : eval()'d code 5 errorHandler->error_callback
/showthread.php 799 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$postbit_attachment_filename - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(1042) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/functions_post.php(1042) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 1042 eval
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$postbit_attachment_filename - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(1042) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
File Line Function
File Line Function
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$post_deleted_error - Line: 21 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/showthread.php(1621) : eval()'d code 21 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kozuchy
To ja tak jeszcze rok z kawałkiem temu wyjeżdżałam kilka razy do roku do Mamy. Czort tam z cywilizacją, Gdańsk jest mi już prawie obcy (coraz więcej sklepów, galerii, wielkich reklam i neonów, a ludzie jak zombie), ale "klimat" od czasu do czasu trzeba zmienić. I przypuszczam, że małżonkowi też było (i jest?) to potrzebne, mieć taki jeden wieczór lub cały weekend bez baby Wink Mam nadzieję, że niedługo już zasuszę księżniczki (czekam na wyraźne objawy trzeciego miesiąca ciąży) i zrobię sobie dwa dni wolnego od codziennej rutyny.

Tak, znam ten dylemat - lepsza niespodzianka i przyjście na gotowe, czy jednak bycie przy kozie, w razie coś? Oczywiście, to pierwsze wydaje się lepsze, ale OCZYWIŚCIE, jeśliby coś poszło nie tak, to wyrzuty sumienia gwarantowane. Tak naprawdę to najlepiej mieć kozę z drewna Big Grin
Odpowiedz
Sobota rano Smile
Romuald więzadła jeszcze ma wyczuwalne, apetycik w normie, zachowanie też. Jadę do tego cholernego miasta ale z żołądkiem ściśniętym podwójnie: od samego wyjazdu i dodatkowo od kozy Smile
Odpowiedz
No to skoro jeszcze nie (bo jeszcze nie?), to następny termin w noc sylwestrową Big Grin
Będą dwie okazje do odpalenia szampana Wink
Odpowiedz
W "sylwestra" może sobie rodzić do woli ,jestem w domu,zwykle trzeźwa jak niemowlę Wink 
W wigilię się do rodziców wybieram, więc może wtedy .

Walka z kozimi dupami to nie w kij dmuchał Winkale coś mi się udało zrobić, wyraźnie wbrew koziej woli.
Pod aparat wyraźnie wpychała się Szutra więc proszę :zdjęcie numer jeden "kotek na płotku"

zdjęcie numer dwa:

Romuald ze wszystkimi kościami na wierzchu i chyba na wdechu Wink bo zwykle tak żałośnie nie wygląda.

Zdjęcie numer trzy: podogonie Romuald

zdjęcie numer cztery obie laski od dupy strony.

Chyba za bardzo zmniejszyłam tym razem Wink 

Załączone pliki Obrazki

Odpowiedz
Kurczę, Romuald wygląda mi na pewniaka, za to na ostatnim zdjęciu Luśka stoi tak jakoś dziwnie, że wygląda, jakby była w ciąży... na grzbiecie Wink

Romuald "opuściła brzuch", więc teraz będzie wyglądać jak wieszak, zwłaszcza w rzucie z góry, a po porodzie będzie jeszcze gorzej Big Grin Ale się nie martw. Szkoda, że nie można sobie powiększyć zdjęcia, bo na tej pierwszej fotce (czyli zaraz po kocie), mam wrażenie że już nawet widać małe wgłębienia po obu stronach kości ogonowej. Chyba, że to gra światła i cienia. No w każdym razie nie dziwię się, że chodzisz nerwowa, bo to wygląda na "już za momencik". Choć oczywiście zawsze należy pamiętać, że kozy są od tego, żeby z nas robić idiotów, a nie odwrotnie Wink

Trzymam kciuki, rogi i kopyta za dobre nowiny!
Odpowiedz
Trochę mnie pocieszyłaś bo dopuszczałam już ewentualność że Romuald wcale nie jest w ciąży tylko mnie nabiera Smile a ja po naczytaniu się wszelkich objawów i oznak po prostu je widzę Smile
Te dziury obok Romualdowego ogona są, choć mam wrażenie że nie zawsze , ona jest kwadratowa i sprawia wrażenie że jej maluch bokiem wyjdzie a nie tyłem.
Romuald zrobiła się też trochę śmielsza, nadstawia mordę do drapania i grzbiet pod szczotę, jak człowiek kiedy go drapać po plecach: jeszcze tuuuu i trochę w prawo ooo Smile

Wiem że zdjęcia są (co najmniej) mało czytelne, ale one, te kozy, chciały portretowych zdjęć i kręciły się jak Twoje owieczki, mordką do aparatu. Po tym całym bieganiu za kozami wysiadł internet i chciał mnie szlag trafić, więc wrzuciłam to co było, wielkości na jaką internet pozwolił .

Wczoraj na jednym z kozich forów przeczytałam że koza może się przed porodem "oczyszczać", objawia się to krwawym glutem, u jednych kóz widać to bardzo a u innych wcale, owo oczyszczanie może nastąpić nawet trzy miesiące przed porodem.
Mogłoby to tłumaczyć gluty Luśki. Przeczytałam również że miesiąc przed porodem kiedy młode się układają do wyjścia, koza matka może się dziwnie zachowywać: być osowiała albo zachowywać się jak w rujce.
Więc może garbataWink Luśka jest ciężarna tylko się nie chce przyznać Smile
Odpowiedz
Aaa! Teraz sobie przypomniałam - przecież Irena miała "krwawego gluta", gdy już była w ciąży, tylko teraz nie pamiętam, na ile to było przed porodem. No ale Bożena też miała gluta, tyle że czystego, długiego do ziemi, i już się na poród szykowałam, a Bożena dopiero do zajścia w ciążę Wink

U Krówko glut poszedł na niespełna dobę przed porodem, u Pippi - na jakąś godzinkę przed. Koza kozie nierówna... (a ten glut przedporodowy to się chyba profesjonalnie czopem nazywa)
Aha, moje ciężarne też się przeciągały i ja również czytałam, że w ten sposób "układają" sobie młode w środku. W co wierzyć to nie wiem, ale przeciąganie się może oznaczać ciążę, albo na przykład to, że koza spała krzywo na złym boku i nastawia sobie kręgi Big Grin

PS. Sprawdziłam datę zdjęcia z krwawym glutem Ireny - 13 lutego, czyli glut pojawił się blisko dwa miesiące przed porodem Smile
Odpowiedz
Łoj, Wy tylko o kozach i kozach... ;))

A kto się zachwyci sielskim kotkiem na płotku, hę??
Odpowiedz
Sam kotek jak to kotek, ale na Takim płotku to już jest Kotek! Szkoda, że nie mam gdzie sobie takiego płotka postawić☺
Odpowiedz
Kotek, kotek ... kotek jest wytrzebiony i na pewno koźlątek nie ukoci Wink

Romuald dalej nosi młode w wewnętrzu, dupa jej się okrąglutka zrobiła, jakby coś się stamtąd wydostać chciało, więzadła są nadal . Niech ona już weźmie i się uzewnętrzni bo przecież jajo zniosę Wink

Jeśli przeciąganie się jest oznaka ciąży to Luśka przeciąga się na wszystkie strony ; staje na paluszkach jakby chciała "koci grzbiet" zrobić (o proszę! było o kotku Wink) albo idzie do przodu zostawiając tylne nóżki z tyłu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości