31-10-2015, 07:35 PM
Wysyłaj: info@kanionek.pl
Szczekam! I odszczekuję "jakby kozy"
Wystąpiły następujące problemy: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.29 (FreeBSD)
|
Kozuchy
|
31-10-2015, 07:35 PM
Wysyłaj: info@kanionek.pl
31-10-2015, 07:51 PM
Wysłałam Kanionku a tymczasem ponawiam próby samodzielnego pokazania moich kozuch
Chyba mam za duże zdjęcia i chyba nie umiem ich zmniejszyć
Jaaaacieeee! Oto piękne kozy Paryi:
(odnośnie zmniejszania rozmiaru pliku, bo tak, Twoje fotki miały ponad 4 Mb każda - Paryja, a masz program IrfanView? Jest darmowy, można ściągnąć z sieci. Zainstaluj, język interfejsu sobie wybierz jaki lubisz, polski też jest, a potem zadzwoń/napisz, podpowiem co dalej. To proste, nie bój.
31-10-2015, 08:34 PM
Urzekły mnie paski od spodni w charakterze obróżek, wielce szykowne, a do tego pies zwany Budyniem - słodziak, a kozy bym zjadła, razem z Budyniem! Śliczne. Ta jaśniejsza ciut chudsza, prawda? Jeśli są kotne, to nie bój się, że je przekarmisz - wszystko wpakują w dobrostan młodych
31-10-2015, 09:04 PM
Bardzo dziękuję za wyręczenie mnie w prezentacji (obiecuję że będę walczyć dalej) .
Ta jaśniejsza to Romuald i ona trochę dziwna jest , niby coś skubie ale bez apetytu, często się kładzie i skubie trawkę na leżąco , w dodatku z przebojowej Luśki wylazła wredna sucz i gnębi biedną Romuald . Jutro chyba wypuszczę samą Luśkę a Romualda zostawię z stajence i będę jej dogadzać Z pasków proszę się nie śmiać niedługo dostaną prawdziwe obróżki i będą wyglądały dostojnie Z czkawka Romualda miałaś rację, ona tak reaguje nerwowo na Budynia ale potrafi mu tupnąć nóżką tak że Budyń nie wyrabia na zakrętach
31-10-2015, 09:26 PM
Ech, kozy już tak mają, że muszą słabszym pokazać, gdzie ich miejsce. Ale jeszcze wszystko może się zmienić w Twoim stadzie Pamiętam, jak zwarty front Irena+Bożena gnębił wszystkich, ale to wszystkich, a Ziokołka najbardziej. Dzisiaj Ziokołek zapędza Irenę pod ławkę (a pierwszą, która się Irenie postawiła, była mała Kachna!), a Bożena uznaje wyższość Andrzeja.
A zachowania Romualda przypominają mi trochę nerwicę Ireny - ona też ledwie co skubnie, bo cały czas musi czuwać i rozglądać się na wszystkie strony, nawet podczas jedzenia owsa w trakcie dojenia. Każdy dźwięk jest straszny i alarmujący, a Irena chuda. Obserwuj jednak, czy Romuald się zbyt często nie pokłada, zaglądaj pod ogonek pod kątem dziwnych wydzielin (w ogóle - zadowolona koza trzyma ogon w górę lub poziomo, koza wystrachana lub chora kuli go pod siebie), a wieczorem porównaj wypełnienie żwacza jednej i drugiej. Może faktycznie będziesz musiała przez jakiś czas skrycie dokarmiać Romuald, żeby miała równe szanse przy przebojowej koleżance, za to Romuald na pewno Cię za to wynagrodzi przywiązaniem
31-10-2015, 09:50 PM
Aaaaaaaale ślicne kozy :)))
Fota, gdzie Luśka wącha się z budyniem - bezcenna :) A paski są faktycznie szykowne :)
31-10-2015, 09:51 PM
Ogonki mają poziomo, albo w górę, opuszczonych nie widziałam.
I o tym jak "wybierałam" kozy chciałam Wam opowiedzieć . Założenie było że będą alpejki (no dobra ,w typie) , że obie rogate i w miarę możliwości z dzwonkami (takie dzyndzle pod brodą) Pan Właściciel z Panem Pomocnikiem zgonili kozy do jednego pomieszczenia i wpuścili mnie w to kłębowisko "to teraz pani wybiera " Dosłownie kłębowisko, koza przy kozie , młode nieco niżej . TA (zakolczykowana) no to TA( chwila zamieszania, łapanie kozuli, stado się przemieszało, chłopak ) A TA ? (jak poprzednio ) TA CIEMNA ! dobra jest Podali kozę Chłopu a ja wybieram następną (tu trzeba przeczytać poprzednią linijkę dwa razy ) Zadowoleni że się udało wybrać wracamy Ale to nie bardzo alpejki .... i Dzyndzli nie mają.... a jedna nie ma nawet rogów stąd moje obawy że przywiozłam chłopaków
31-10-2015, 09:55 PM
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|