Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions.php 476 errorHandler->error_callback
/global.php 490 my_date
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$confirm_title - Line: 14 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 14 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_collapse - Line: 15 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 15 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_expand - Line: 16 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 31 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(961) : eval()'d code 31 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_forumteam - Line: 2 - File: global.php(1047) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1047) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/global.php 1047 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_markread - Line: 16 - File: global.php(1070) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1070) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 1070 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$ratings_update_error - Line: 5 - File: showthread.php(799) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/showthread.php(799) : eval()'d code 5 errorHandler->error_callback
/showthread.php 799 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$postbit_attachment_filename - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(1042) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/functions_post.php(1042) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 1042 eval
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$post_deleted_error - Line: 21 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.1.29 (FreeBSD)
File Line Function
/showthread.php(1621) : eval()'d code 21 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kozuchy
tłusty czwartek Smile czyli Pigwa i Róża z mamą Smile

Zaglądałam im pod podwozie i nic nie znalazłam to może faktycznie dziewczyny Smile
Ta z klapniętym uszkiem to Róża i nie będę mieć żalu jeśli jej to uszko takie klapnięte zostanie Smile to tyłem to Pigwa, jest trochę słabsza od siostry ale mam nadzieję że szybko wyrówna Smile

Załączone pliki Obrazki

Odpowiedz
Ach jooo... :-*

Najśliczne Smile Zwłaszcza klapnięte Smile
Nic nie martw, zazwyczaj jedno z dwojga jest ciut mniejsze i bardziej "gamoniowate" z początku, a później się wszystko wyrównuje.
Do cycka zdarza im się "dochodzić" nawet dopiero po kilku godzinach niezmordowanych prób! Próbują ssać matczyną nogę, sierść pod brzuchem, zwisające z tyłka strzępki łożyska, i w ogóle co im się pod pyszczek napatoczy, więc też się nie martw. Teraz taka mądra jestem, ale za pierwszym, drugim, a nawet trzecim razem też obgryzałam łokcie i podtykałam pędraki pod cycki, "pokazując" im co i jak Big Grin
Jutro będą brykać już trochę pewniejsze siebie, ale też i dużo spać. Za kilka dni nie opędzisz się od diablątek, które już będą trenować skoki na Twoją nogę i ciamkać pyszczkiem nogawki Smile

Buziaki, i samych upojnych chwil (a raczej godzin, bo od małych koźlątek ciężko oczy oderwać)!
Odpowiedz
Wiedziałam, wiedziałam WIEDZIAŁAM!!!!! Hihi. Cudowne !!!!!!
Odpowiedz
Niestety, Pigwa, ta słabsza chyba nie da rady. Nie ma odruchu ssania ani nie przełyka "nakapywanego" po palcu mleka.
Odpowiedz
Paryja, a próbowałaś tego?
Koźlątko nie rozumie mechanizmu picia mleka działa na zasadzie instynktu który nie podtrzymywany zanika. Masowanie odbytu od dołu w górę stymuluje układ pokarmowy koźlątka. Beti włóż mu na siłę strzyk do buzi i masuj tyłek. Dobrze jest wcześniej otworzyć strzyki (pociągnąć kilka razy). Jeśli nie masz pewności, że pił siarę, a nadal nie chce pić , to zdój 100ml, weź go na ręce trzymając główkę w górę i trochę na bok , uchyl mu trochę pyszczek i podawaj siarę ze strzykawki cienkim strumieniem, tak aby zlizując i przełykając wypił tą setkę.
Co do samego ssania dla koźląt, działa stymulująco jeśli mają coś nad sobą (taki odruch tak więc będzie dla niego bardziej atrakcyjna butla wystawiona przez otwór w poduszce trzymanej nad nim.

Więcej jest tu http://kozolin.dbv.pl/forum/viewthread.p...ad_id=1962

Ale co ja pytam? Pewnie całego neta masz już przerytego Sad
Odpowiedz
Próbowałam już wszystkiego. Internet też już cały przeryłam.
Co wstrzyknę kropelkę, to bokiem pyszczka wypływa. Wydaje mi się również że to nie jedyny problem malucha.
Odpowiedz
Kuurrrrrcze nooo. Strasznie mi przykro Sad Jestem z Wami.
Odpowiedz
Nie dało rady biedactwo Sad smutno mi przykro ale muszę się pogodzić z tym że posiadanie wszelakiej żywiny to i fajne i niefajne momenty.
Romuald chyba wiedziała że małe nie ma szans bo dużo mniej się nią interesowała niż Różą (teraz to imię jakieś takie nie na miejscu Sad )

Romuald ma wymiona pełne mleka i z malucha zaraz kluska będzie Smile młoda jest bardzo żywotna, ciekawska i umie spać, drzeć ryja, pić mleko i robić kupę Smile siku też pewnie umie ale jej nie przyłapałam Smile i zaczepia ciotkę Luśkę która się jej nieco brzydzi Smile i siedzi na kostce słomy na którą młoda jeszcze nie umie wskoczyć Smile
Odpowiedz
Dobrze, że drugi berbeć ma się dobrze Smile taka słodzinka otrze szybko łzy. Powodzenia Smile
Odpowiedz
I tego się trzymam Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości