Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions.php 476 errorHandler->error_callback
/global.php 490 my_date
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$confirm_title - Line: 14 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 14 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_collapse - Line: 15 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 15 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_expand - Line: 16 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 31 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(961) : eval()'d code 31 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_forumteam - Line: 2 - File: global.php(1047) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1047) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/global.php 1047 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_markread - Line: 16 - File: global.php(1070) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1070) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 1070 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$ratings_update_error - Line: 5 - File: showthread.php(799) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/showthread.php(799) : eval()'d code 5 errorHandler->error_callback
/showthread.php 799 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$post_deleted_error - Line: 21 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/showthread.php(1621) : eval()'d code 21 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kozuchy
Dostarczacz nawozu, rozrabiacz błocka na ścieżce, dostarczacz rozrywki, kiedyś będzie można dopisać "obgryzacz uszu" Wink Luśka miewa czasem kanibalistyczne ciągoty i jeśli kiedyś stracę czujność to razem z nią mogę stracić uszy albo nos Wink
Kozy również zmuszają (mnie) do nawiązywania kontaktów sąsiedzkich: wydzwaniam do obcych facetów i pytam czy ich kozioł świadczy usługi seksualne Wink

Kiedyś czytałam w necie wszystko co mi o kozach wpadło i na jakimś forum onetu czy innego cuś znalazłam zdanie: "Koza jest zwierzęciem pożytecznym bo zjada choinkę po świętach i nic się nie marnuje ". I teraz kiedy mnie pytają po co mi koza i co ja z tego, oprócz roboty będę mieć odpowiadam tym tekścikiem Smile
Odpowiedz
Dziewiętnasty i nic Sad

Czekam jednak cierpliwie bo w przepowiednię kanionkową wierzę całym człowiekiem Smile
Odpowiedz
Z ciszy w temacie wnioskuję, że Romuald nie wywiązała się z naszej umowy. No cóż, przekaż jej, że ma u mnie przechlapane. Jeśli kiedyś do mnie przyjedzie w odwiedziny, nie dostanie nawet złamanego badyla. Foch na wieki!

Głęboko zraniony (w czułe ego) Kanionek.
Odpowiedz
Ty ? Ty zraniona ?
A co mam powiedzieć ja, która od początku grudnia wrzeszczy że już, właśnie, teraz rodzi ? Która zerwała się w wigilię z rodziny łona, bo tam Koza na pewno rodzi ? Jak ja mam się czuć ?
Nie, nie mówcie jak Wink
;D
A po za tym dzień jeszcze do końca nie dobiegł. Niby więzadła są na miejscu a cycki choć spore to dość miękkie, ale kto ją tam wie....cholerną kozę ....
Odpowiedz
hm... a ile kozia ciąża trwa?

dobra, wygooglałam: 140-160 dni - mówi mądra strona
To ile dni one są już u Ciebie?
bo jeśli do zapłodnienia doszło w ostatni dzień pobytu w hodowli, to masz przerypane z czekaniem Wink
Odpowiedz
Biorę to pod uwagę Smile
Tylko że ona wygląda i zachowuje się jakby lada moment miała się rozpęknąć. I co dwa trzy dni urządza mi alarm. Przy kolejnym porodzie będę już i mądrzejsza i spokojniejsza ale to jest mój pierwszy raz Smile i każde zachowanie Romuald odbiegające od normy (bo meczy, bo leży, bo nie ma apetytu, bo grzebie nóżką, bo ...) jest dla mnie alarmem Smile
Odpowiedz
Bo ja wiem, czy spokojniejsza będziesz? Zważ, iż każda koza jest inna i za każdym razem czekają Cię inne "objawy" i atrakcje.
Ja teraz obserwuję Ziokołka, bo u niej już też widać, że coś się dzieje. Na cycki nie mam co patrzeć, bo niedawno zasuszone i jeszcze dyndają jak pusta sakiewka, ale więzadła sprawdzam choćby tak, dla treningu. Prawa strona brzucha ruchliwa, obstawiam, że jest między trzecim a czwartym miesiącem. I zaczynam doceniać systemy hodowli, w których krycie jest planowane przez człowieka i ten biedny, głupi człowiek przynajmniej wie, z dokładnością do dwóch tygodni, kiedy się dzieci spodziewać.

Paryja, a może rzuć nam choć garść aktualnych fotek, jeśli to nie problem? Nie chcę się napraszać, ani nic, ale wiesz, wszyscy tu kochamy Twoje kozy jak własne Big Grin

I może Cię to pocieszy, że ja już też nie mam świętego spokoju, odkąd owce wyhodowały cycki, a w ich przypadku jest jeszcze gorzej - nawet domniemanej daty krycia nie znam, więzadeł nie pozwolą sobie sprawdzić, a w dodatku częściej ostatnio robią "BAAA!" i za każdym razem lecę się upewnić, czy to "baa" nie oznacza "baalię z gorącą wodą i ręczniki przynieś, będę rodzić!" Wink
Odpowiedz
Postaram się jutro jakieś czytelne zdjęcia zrobić (dla mnie wrzucanie zdjęć jest straszliwym wyzwaniem bo mam internet wymagający stalowych nerwów).
właśnie wylałam wino na laptopa i dziwne krzaczki mi klawiatura dodaje Smile gdybym się jutro nie odezwała to znaczy że zdechł ;(
trzymajcie kciuki Próbk,na tekstu chodzćźącego z mojej kl.,nf/;,nf;.
Odpowiedz
Paryja, odstaw klawę w ciepłe i przewiewne miejsce i NIE UŻYWAJ JEJ, dopóki porządnie nie wyschnie, bo możesz ją uszkodzić na amen! Poczekamy Smile
Odpowiedz
Z powodu niedotrzymania terminu krnąbrna koza zasłużyła na karnego jeżyka! (cokolwiek to znaczy)
Albo choć na stanie w kącie Wink

Obstawiam, że do końca stycznia urodzi Smile  Tako mi rzekła moja szklana kula.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości