Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions.php 476 errorHandler->error_callback
/global.php 490 my_date
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$confirm_title - Line: 14 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/global.php(958) : eval()'d code 14 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_collapse - Line: 15 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/global.php(958) : eval()'d code 15 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_expand - Line: 16 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/global.php(958) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 31 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/global.php(961) : eval()'d code 31 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_forumteam - Line: 2 - File: global.php(1047) : eval()'d code PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/global.php(1047) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/global.php 1047 eval
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_markread - Line: 16 - File: global.php(1070) : eval()'d code PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/global.php(1070) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 1070 eval
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$ratings_update_error - Line: 5 - File: showthread.php(799) : eval()'d code PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(799) : eval()'d code 5 errorHandler->error_callback
/showthread.php 799 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$post_deleted_error - Line: 21 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.1.27 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 21 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval




Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grzybowa "maggi"?
#1
Drogie Kozy!
W niemieckiej książce kucharskiej z lat dziewięćdziesiątych trafiłam na ciekawy przepis i jestem w kropce, bo chętnie bym go wypróbowała, ale mam mieszane uczucia, bo chciałam sprawdzić w sieci, czy można zastąpić główny składnik (pieczarki) innymi grzybami "z lasu" a internet nie dość, że milczy na ten temat, to jeszcze w ogóle takiego "sosu" nie zna. Apeluję więc do Koziarni, która słynie z dam niekonwencjonalnie podchodzących do spraw kuchni (to był komplement, jakby kto miał wątpliwości) z pytaniem: czy ktoś to zna? Czy ktoś próbował, słyszał o tym?

Pora podać przepis.
Składniki na ok. 1,4 litra cieczy docelowej:
- 1 kg pieczarek
- 100g soli
- 1 liść laurowy
- 1 łyżka stołowa octu
- cztery goździki
- ziele angielskie i pieprz w kulkach (ile? nie piszą)

Pieczarki oczyścić i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Tę papkę-sieczkę zmieszać z solą, przykryć i przechowywać w zimnym miejscu przez tydzień (wtedy powinna nastąpić fermentacja). Po upływie tygodnia zmieszać breję z przyprawami i octem, następnie gotować przez dwie godziny. Po zakończeniu gotowania przecisnąć przez gazę, pieluchę czy co tam mamy (odciśniętą masę wyrzucić) i zagotować "sok" jeszcze raz. Gorącą cieczą napełnić wyparzone butelki, zamknąć szczelnie, fertig.
Autorka twierdzi, że powyższy specyfik ma kilka lat trwałości.

W smaku ma być podobne do sosu sojowego, aromat i kolor jest też trochę w tym stylu, a trochę jak maggi (przyprawa do zup).

Kusi mnie ten przepis, bo lubię maggi, ale nie lubię jej składu - fajnie byłoby mieć coś takiego własnego wyrobu, gdzie wiesz dokładnie, co wkładasz do gara. Z drugiej strony nie wiem jednak, z jakiego powodu przepis ten nie jest znany szerszemu pospólstwu - może okazało się, że po takiej obróbce wytwarzają się jakieś toksyny i usunięto z internetu wszelki ślad po tej "potrawie"?

Co myślicie?
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości