29-04-2015, 11:33 PM
(29-04-2015, 12:30 PM)Ola napisał(a): @zeroerhaplusMendoza powiadasz, no to jeszcze się chyba załapię na promocję w Bonito :-) to lecę
"Dlaczego same nogi? – spytał. – A reszta kadłuba nie?" to moje ulubione z Wszystko czerwone... Często pytam o resztę kadłuba
@baba aga
sięgnij po Mendozę, Niezwykłą podróż... albo Brak wiadomości od Gurba, polecam!
@Ciociasamozło
Metro 2033 Głuchowskiego mam, ale jeszcze się nie zabrałam. Natomiast niedawno czytałam Blackout Elsberga. O cyberataku na infrastrukturę energetyczną. Pewnego dnia nagle cała Europa zostaje odłączona od prądu. Inteligentne liczniki prądu prywatnych odbiorców blokują dopływ energii, która nie mając ujścia, niszczy sieć energetyczną. Brak prądu powoduje, że ludzie tkwią zamknięci w metrze, w windach... Nie ma ogrzewania, wody, nie działa kanalizacja. Po kilkunastu godzinach sytuacja się pogarsza, nieczynne są sklepy, z powodu braku paliwa nie funkcjonuje transport i zasilanie awaryjne w szpitalach, zaczyna brakować żywności, ludzie są zdesperowani, robi się niebezpiecznie, dochodzi do napadów... No... A zaraz potem, kilka tygodni temu, w Turcji i Holandii miał miejsce prawdziwy Blackout. Nie lubię się bać!
A ja jestem jakaś dziwna i Prachetta lubię tylko świat dysku, reszty nie ogarniam.
A Trudy Cannavan? Bo ja bardzo.