Liczba postów: 33
Liczba wątków: 10
Reputacja:
1
I ja sie zgłaszam. Jestem Modra, na stanie jedno dzieciątko całkiem duże studiujace; psy 3 - te nic nie studiują, a powinny chociaż dobre maniery podciągnąć; koty 3 - te z kolei wiecznie pochłonięte poszukiwaniem sensu naszego istnienia i/lub ganianiem się po całym domu (czyli studiują filozofię i WF). Parę lat temu ktoś/coś przestawił mnie z moim życiem na tor równoległy. Przez moje życie przeszedł huragan, tajfun i zapadła się ziemia, czyli los mnie przeczołgał tam i z powrotem dając w pysk i kuksańca pod żebro.
Od tego czasu stale gonię swoje poprzednie życie i próbuje udowodnić sobie, że nic się nie stało i jakoś to będzie. Przez ten dziwny stan jestem poszukiwaczem miejsc takich jak Kanionkowo, gdzie otwiera się inna rzeczywistość i gdzie uciekam aby nie być tu gdzie jestem.
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Dzień dobrywieczór! Czterdziestolatka, mąż od 17 lat, córka-16, syn-7. Wiejska baba, o twardym tyłku i trochę mniej twardym sercu. Ma piesa, świnkę morską, i spodziewam się desantu kotów, który wróżyła mi Kanionek
Liczba postów: 44
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Małżonek Kanionka, mały kogut pod czterdziestkę. Urodziłem się i umrę buntownikiem, w komentarzach się nie odzywam, bo i grono damskie i skłonność do dosadnego pisania/wypowiadania się nakazują umiar. Wróg grubej kreski III RP, muzyk i elektronik amator, piwniczny filozof próbujący niegdyś zawracać kijem Wisłę. Były etatownik wyższego szczebla, obecnie bezrobotny, robol na własnym podwórku. Wywalony z ostatniej roboty za postawienie się prezesowi przy świadkach, by oddał mu kasę za pracę w sobotę i niedzielę + dawanie prezesowi do zrozumienia (przez dłuższy czas), że jest idiotą, maminsynkiem i złodziejem....słusznie, bądź nie.
Ale to jest wszystko nieważne. Zaskoczony jestem wysokim poziomem kultury, który towarzyszy kanionek.pl w komentarzach od samego początku i tu szczerze chciałbym wszystkim podziękować za klasę i wzajemny szacunek, a zdecydowanie nie należę do osób chodzących z wazeliną w bocznej kieszeni.
Kłaniam się Paniom nisko i jeszcze raz dziękuję. Pokazałyście, że można...
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam Wszystkich tu Sieka. Do spółki z Małżonkiem (ach jakie dystyngowane słowo) posiadam dom z ogródkiem pod Wrocławiem. Nad to hodujemy z Małżonkiem dwójkę dzieci (Dziedzic, lat 6,5 i Dziedziczka lat 2,5). Hodujemy ponieważ dbamy o napełnienie ich brzuchów i ogólną higienę, resztę załatwiają placówki przedszkolno-szkolne, bo albowiem jesteśmy BKS-iami (Biurowa Klasa Średnia), co oznacza, że przez 5 dni w tygodniu wychodzimy z domu o 6.30 i wracamy do niego o 17.30. Cierpimy niestety na ...ujowy dojazd do domu (KORKI) i choć do miejsc pracy mamy 20 km, to dojazd zajmuje nam 1 h. Dlatego jestem wiecznie zestresowaną, nadużywającą nalewki i wina wieczorem, nerwową ryjówką. I mam dokładnie tak jak MP, interesuje mnie wszystko, stąd moje pytania do Kanionka o tę całą hodowlę żywioły, rośliny. Do tego pasjami odnawiam (no maluję po prostu) stare mebelki, szyję (właściwie uczę się) i czytam (beletrystykę, głównie). Na to mam czas, jakąś godzinkę przed snem, a jako że tych pasji jest tak dużo, to nie umiem wybrać i ..... na ogól idę spać z poczuciem, że "znów nie zrobiłam nić dla samorozwoju"...No to może chociaż się napiję...
Liczba postów: 7
Reputacja:
1
Dziewczyny widziałyście: Pan Kanionkowy tu z nami pisze!!!!!
Dziękujemy za utworzenie nam platformy do plotkowania i darcia pierza!
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
(12-04-2015, 08:18 AM)Ania W. napisał(a): Dziewczyny widziałyście: Pan Kanionkowy tu z nami pisze!!!!!
Dziękujemy za utworzenie nam platformy do plotkowania i darcia pierza!
Co tam pisze, ON nas CHWALI! że my takie kulturalne som ciekawe czy ta kultura to dlatego że same baby sa.
Liczba postów: 7
Reputacja:
1
Myślę, że kultura, bo nas mało i z Barbarelli się tu dostałyśmy...
Liczba postów: 17
Reputacja:
1
12-04-2015, 12:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2015, 12:36 PM przez Ola.)
/napisałam sporo i poszło w luft, mam nadzieję, że nie pokaże się znienacka /
...z babami różnie bywa, często baba babie najgorsza. Ale tutaj dobrałyśmy się, fakt. Pewnie daltego, bo jesteśmy takie wspaniałe, mądre i dobre i wszystkie trochę jak bilet do Szczecina
Ale przede wszystkim to zasługa Kanionka. Poza tym, że fajnie pisze i ramionami cały świat by objęła, odpowiada na każdy nasz komentarz, i to nie zdawkowo przecież. Każda z nas od samego początku czuła się tu mile widzianym gościem i każda dostała swojego, przynależnego każdej kozie głaska. Zgadzacie się?
(10-04-2015, 10:40 PM)Atos napisał(a): Kłaniam się Paniom nisko i jeszcze raz dziękuję. Pokazałyście, że można...
Wyglądało, że pochwały przyjęłyśmy w milczeniu, z powagom i godnościom
Ale my się rozkręcamy powoli, szanowny Administratorze. Dziękujemy za miłe słowa i za FORUM!!!
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Po miłych słowach Małżonka Kanionka, to bałam się cokolwiek napisać, żeby wrażenia, jakie to jesteśmy kulturalne, nie popsuć
Ola ma rację! Wszystko przez Kanionka
Jak Gospodyni do gości życzliwa, to i gościom jakoś nie wypada prać się po ryjach (ups! no i kulturę szlag trafił).
A tak przy okazji, to mówiłam ja, Ciociasamozło, czterdziestka z krótkim nerwem, wyrodna matka Młodego i niewdzięczna żona Małża.
Liczba postów: 24
Reputacja:
0
13-04-2015, 10:10 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2015, 10:13 AM przez Kachna.)
Kachna - rocznik 72;
Podobno: " niedzisiejsza (cokolwiek by to znaczyło), ", lubię ludzi - mimo wszystko, kocham zwierzęta (z wyjątkiem pająków, których się boje tak, że nawet nie utłukę), muzyczna na wskroś i w poprzek, mam najlepsiejszych synów. Jeden zdolny do wszystkiego (!), drugi muzyczny jak mama i lew salonowy.
Kiedyś grałam i śpiewałam.
W życiu? - "... bo ja jestem, proszę pana na zakręcie...".
W życiu? - szefowa - przekleństwo/błogosławieństwo.
W życiu - za miękka. Stanowczo.
Lubię tu bywać.
....
Genialne tło forum! Takie jak ja
A - nie że ja jestem genialna.
Tło takie puszyste puszyste )))))
I miękkie.
|