Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions.php 476 errorHandler->error_callback
/global.php 490 my_date
/printthread.php 16 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$confirm_title - Line: 14 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 14 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_collapse - Line: 15 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 15 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_expand - Line: 16 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 31 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(961) : eval()'d code 31 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_forumteam - Line: 2 - File: global.php(1047) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1047) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/global.php 1047 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_markread - Line: 16 - File: global.php(1070) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1070) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 1070 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage

FOK - kozie sery bez kozery
Kozuchy - Wersja do druku

+- FOK - kozie sery bez kozery (https://kanionek.pl/forum)
+-- Dział: FOK (Forum Obory Kanionka) (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Nasze zwierzątka, cudze zwierzątka (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Kozuchy (/showthread.php?tid=50)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Kozuchy - mitenki - 02-11-2015

(02-11-2015, 12:35 PM)kanionek napisał(a): ... Zaraz muszę lecieć do miasta, nadać paczki dla Was i oddać "doroczny spis stada" do ARiMR (w tym roku faktycznie mogę mówić o stadzie, w ubiegłym zaniosłam spis Ziokołka Wink), będę dopiero wieczorem, jakby co.

A nie pomyliłaś się aby w liczeniu przy tym spisie Ziokołka? Big Grin

RE: Kozuchy - paryja - 02-11-2015

Kozy się rozkręcają: owies stał się całkiem jadalny Smile sianko jeszcze nie bardzo , Luśka wskoczyła mi przednimi nóżkami na klatę i dopominała się o coś dobrego Smile Romuald wzięła z mojej ręki jabłuszko i chciała jeszcze Smile
Naznosiłam im chabręzi rozmaitych ale do kilku taczek to jeszcze im daleko Sad chyba jeszcze nieśmiałe są Smile
Zwykle jest tak że Luśka dynda na sznurku a Romuald niby ten księżyc krąży wokół niej. Dziś pozwoliłam im trochę pozwiedzać luzem , chciały się do domu dostać i do kurnika, chciałam je zaprowadzić w malinowe i jeżynowe chaszcze i owszem polazły za mną ale wcale nie były zainteresowane roślinami, tylko patrzyły z wyrzutem i wzrokiem pytającym "no gdzie masz to jabłko ? "
Jutro je zapnę koło chaszczy tak żebym ich nie widziała z okna, bo muszę się wreszcie domem zająć i pracą i jakiś obiad w końcu przygotować tym razem dla ludzi a nie kóz Wink

RE: Kozuchy - kanionek - 02-11-2015

Normalnie jak Cię czytam, to mam deżawu, czy coś. W domu wszystko leży, baba za kozami lata Big Grin
Tak, no kapryśne są, i czasem zeżrą pół chruśniaka malinowego, a innym razem strzelą focha Smile Najlepiej zabrać je na spacer i nich sobie jedzą, co chcą (może oprócz tych Twoich sosnek Wink), Budyń też będzie zadowolony, a chatę się kiedyś ogarnie przecież, np. w grudniu.

RE: Kozuchy - paryja - 02-11-2015

Na smyczy jeszcze nie pójdą ,bez smyczy jeszcze się boję że coś je przestraszy i będę ich szukać w sąsiedniej wsi Wink
Kiedy kozy są luzem Budyń jest zamknięty . Normalnie kostka Rubika Smile
Budyń od tych kóz dostał większego jobla niż miał. Dziś na spacerze jak poszedł w pola to ponad pół godziny na niego czekałam, a kiedy wróciliśmy do domu(spacerek luzem i tak ze dwie godziny) to zachowywał się jakby od tygodnia nie był na spacerze i szalał jak wariat. Zanim się to wszystko ułoży i Budyń uzna kozy za normę (a kozy Budynia) nie ma mowy o wspólnym spacerze.
Na razie je prowadzam wokół domu żebyśmy wszystkie załapały jak to działa i żebym w razie problemu mogła Chłopa zawołać na pomoc.

RE: Kozuchy - kanionek - 03-11-2015

O, zapomniałam dodać, że każda wierzba się nadaje. U mnie rosną przynajmniej dwa gatunki plus mieszańce, i kozy nie gardzą żadnym. Teraz chętnie objadają liście olszyny, z pędów, które wybiły z tych pieńków, co zostały po wykarczowaniu tunelu przez Energę. Musi w tym tunelu jakiś cieplejszy mikroklimat być, bo olszyna nie zmarzła i liście jeszcze zielone.

Spacery - ostrożności nigdy za wiele, oczywiście, ale stawiam na to, że kozy już Was traktują jak swoje stado, i w obcym terenie uciekać będą do Was, nie od Was. Tak było z kolorową trójką. Pierwsy spacer jakoś po kilku dniach od ich przybycia, od razu w las, i trzymały się nas pięknie. Kozy to bystrzachy Smile

RE: Kozuchy - paryja - 03-11-2015

Dziś wylazły na dach od stodółki (on z jednej strony ziemi dotyka), na stryszek też wlazły, chyba zobaczyć co my tam robimy Smile

Chłop mi grozi że włamie się na Kanionka i opisze wszystkie moje kozie poczynania, więc gdyby wlazło coś złośliwego i pisało z mojego konta to będzie troll a tymczasem wsiadł na motor i pojechał wypatrywać przystojnych kozłów w okolicy na wypadek gdyby kozioł był potrzebny Big Grin

To byłam ja Paryja Smile

RE: Kozuchy - kanionek - 03-11-2015

Łii tam, zaraz włamywać. Niech sobie Chłop konto założy i sobie ulży, biedaczek. Może też do mojego napisać - on tam już był, rozumiesz, gdy pojawiła się pierwsza koza, jak również wtedy, gdy po dachu skakała Smile Mogą sobie założyć towarzystwo męskiego wsparcia - Anonimowi Małżonkowie Kobiet z Kozami Big Grin

Ech, szkoda, że daleko od siebie mieszkamy. Mogłabym Ci wypożyczyć Lucjana-demona, a od Ciebie kiedyś wziąć koziołka z alpejskimi genami. Owocnych poszukiwań. A Chłop ma kask motocyklowy dla kozła, w razie gdyby znalazł?

Zamiast kozła szukać, pojechał szlakiem sklepów akwarystycznych Smile

Odkryłam dziś u sąsiadki ogromne ilości jabłek, oczywiście poszłam na "opędy" i teraz suszę wszelkimi dostępnymi sposobami tj. nad piecem kuchennym (tam wchodzi sporo)i w żałosnej(ale mimo to cudownej) suszarce do grzybów . Wypadało by nie wygaszać w piecu bo oprócz kóz jeszcze część ludzi domowych jest łakoma na suszone jabłka i oczywiście Budyń (no ale on jest łakomy na wszystko co nie jest mięsem) .

RE: Kozuchy - mitenki - 03-11-2015

(03-11-2015, 07:33 PM)paryja napisał(a): Zamiast kozła szukać, pojechał szlakiem sklepów akwarystycznych Smile

Odkryłam dziś u sąsiadki ogromne ilości jabłek, oczywiście poszłam na "opędy" i teraz suszę wszelkimi dostępnymi sposobami tj. nad piecem kuchennym (tam wchodzi sporo)i w żałosnej(ale mimo to cudownej) suszarce do grzybów . Wypadało by nie wygaszać w piecu bo oprócz kóz jeszcze część ludzi domowych jest łakoma na suszone jabłka i oczywiście Budyń (no ale on jest łakomy na wszystko co nie jest mięsem) .

Masz psa wegetarianina?

Na to wygląda Smile