Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.32 (FreeBSD)
|
![]() |
Kozuchy - Wersja do druku +- FOK - kozie sery bez kozery (https://kanionek.pl/forum) +-- Dział: FOK (Forum Obory Kanionka) (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze zwierzątka, cudze zwierzątka (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Kozuchy (/showthread.php?tid=50) |
RE: Kozuchy - paryja - 01-11-2015 Już wszystko wiem jak to jest z moimi kozami ![]() ![]() ![]() ![]() Owies nie służy do jedzenia, do niczego nie służy! może się przyzwyczają ? a jeśli nie to zjedzą kury. Siano też nie jest do jedzenia, do jedzenia jest tylko zielone no i jabłuszka ale tylko Luśka bo Romuald wzięła pomemłała i wypluła . Co one będą jeść w zimie ? RE: Kozuchy - kanionek - 01-11-2015 Hm, hm, hm. Owies i siano są świeże? Ładnie pachną? Nie pylą zanadto? Moje w ub. roku nie chciały siana nawet dotknąć, chyba że kopytkiem, a po zmianie siana nie poznaję koleżanek i nie nadążam donosić! Oprócz tego, że zielone, powinno być z chwastami, takie z łąki gatunkowo zróżnicowanej. Ja wcześniej dostałam jakies siano dla bizonów, sama trawa, i to nie ta szerokolistna, tylko nitki jakieś, no i tam był pies pogrzebany. A swoją drogą - jak im zima do dupek zajrzy, to zjedzą i owies, i jabłuszko, nie martw się ![]() Aha, nie wiem, czy wiesz, więc lepiej napiszę - owies nadaje się do skarmiania tylko przez rok od zbioru. A malinowe i jeżynowe gałązki to przysmak, chyba wszytskie kozy to lubią, a zimą - gałęzie świerku i sosny. Zeżrą wagon i jeszcze będzie im mało ![]() ![]() RE: Kozuchy - paryja - 01-11-2015 Owies jest świeży tegoroczny, siano wygląda na zróżnicowane, jest zielone, ładnie pachnie, fakt trochę pyli. Czy malinowe i jeżynowe gałązki mogę im dawać do oporu ? Wierzby i sosny też mam w opór (jeszcze)Wszystkie wierzby są pyszne ? Dostały dziś po gałązce akacji, zrobiło to na mnie wrażenie , i jak oset pięknie wsysają ![]() ![]() Obżarły róży krzak a ja się cieszyłam że im smakuje ![]() RE: Kozuchy - Ciociasamozło - 01-11-2015 Kozuchy prześliczne! Paryja, masz prawo czuć się dumną (i lekko przerażoną ![]() Budyń jest uroczy, Paskud idealnie wpasował się w okienko a diabeł z pewnością lepiej strzeże przed "złym okiem" niż czerwona wstążka. Pytałam o miejsce pochodzenia kóz, bo w sierpniu byliśmy w Wojtasiówce (Osławica) i w sąsiedztwie było pokaźne stadko, a właścicielka wspominała, że chce je zmniejszać. No więc może widziałam już Twoje kozy ![]() Chi, chi, Buła też tak kiedyś próbowała zaprzyjaźnić się z kozą ![]() RE: Kozuchy - paryja - 01-11-2015 Mieszkały tuż obok Wojtasiówki , swoją drogą niezły kącik tam mają ![]() ![]() Skoro je widziałaś to może dostrzegłaś czy seks uprawiały ?(właściciel mówił że stado zaczynało w sierpniu) miałabym mniej niepewności ![]() RE: Kozuchy - Ciociasamozło - 01-11-2015 (01-11-2015, 10:16 PM)paryja napisał(a): Mieszkały tuż obok Wojtasiówki , swoją drogą niezły kącik tam mają No niestety aktów seksualnych nie widziałam, ale w tej koziej masie to trudno było coś konkretnego zauważyć ![]() A zezwierzęcenie tam faktycznie niezłe. W ciągu dnia najbardziej było słychać gęsi, wieczorem wycie haszczaków przed karmieniem, a w nocy rżenie koni z lasu. RE: Kozuchy - paryja - 01-11-2015 Spokojne i ciche wczasy w Bieszczadach ? Mogłaś nazmyslać że owszem widziałaś, to bym nie musiała obgryzać paluchów na zmianę z zaciskaniem (a to trudne i niewygodne ![]() RE: Kozuchy - Ciociasamozło - 01-11-2015 (01-11-2015, 10:45 PM)paryja napisał(a): Spokojne i ciche wczasy w Bieszczadach ? No sorki, nigdy nie potrafiłam dobrze zmyślać. Ale wiesz, takie ładne dziewczyny to na pewno miały wzięcie ![]() A jak już musisz, to może jedną rękę obgryzaj a drugą zaciskaj? Zawsze jeszcze możesz poćwiczyć obgryzanie paznokci u stóp ![]() RE: Kozuchy - paryja - 01-11-2015 Chyba stara jestem bo mam problem z wygodnym sięgnięciem paszczą do stóp, czy też stopami do paszczy, a może kozy mogłyby mi poobgryzać? ![]() ![]() ![]() RE: Kozuchy - kanionek - 02-11-2015 Paryja ![]() ![]() ![]() |