Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
|
Kozuchy - Wersja do druku +- FOK - kozie sery bez kozery (https://kanionek.pl/forum) +-- Dział: FOK (Forum Obory Kanionka) (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze zwierzątka, cudze zwierzątka (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Kozuchy (/showthread.php?tid=50) |
RE: Kozuchy - paryja - 22-02-2017 Przeczytałam "anomalia kozy" no ale czytałam przed szóstą rano więc no. Pamiętacie z podstawówki woreczki z kaszą czy grochem na WF? one tez były w dotyku chrzęszczące I ładnie prosiłam: Nie śmiać się z wariatki RE: Kozuchy - mitenki - 22-02-2017 (22-02-2017, 07:47 AM)paryja napisał(a): I ładnie prosiłam: Nie śmiać się z wariatki A któżby śmiał się śmiać? Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania! ) RE: Kozuchy - dolmik - 26-02-2017 Halo! Już po tłustym czwartku! Nawet kalorie już po nim spalone.... Paryja co słychać? No i jak tam czarne łapki? Zebrały się już do kupy? RE: Kozuchy - paryja - 26-02-2017 Po tłustym czwartku i po piątku i po sobocie a kozy dalej sapią ociężałe. Romuald ma termin na poniedziałek, może uszanuje moje precyzyjne wyliczenia i pokaże że Paryja chociaż raz się w liczeniu nie pomyliła Lalka jest niespodzianką, może urodzi do towarzystwa Romuald? Może splecione rogami będą się trzymać za raciczki i sapać wespół ? Zawsze to weselej ! Demoniszcze się pięknie pozbierało. Popyla po obórce, wskakuje na co się da, nauczył się które ciotki trzeba omijać. Wyrastają mu różki. Namawiam sąsiadkę żeby go sobie przygarnęła w charakterze stróża podwórka Kiedy dorośnie będzie robił wrażenie! Sama chętnie bym go sobie zostawiła, ale musiałabym szybko wygrać w tego totka i te hektary z zabudowaniami kupić. Wyobraźcie sobie: wielki, czarny (on jest najczarniejszy z czarnych), rogaty pieszczoch. Nawet inkasent nie podejdzie Mógłby mieć na imię Belzebub, dla przyjaciół Bubek RE: Kozuchy - wy/raz - 26-02-2017 (26-02-2017, 10:05 AM)paryja napisał(a): Demoniszcze się pięknie pozbierało. A czy taki kozłek sam się nie znudzi? Bo mam 3 koty do towarzystwa. I kawał ziemi 30-35 na 20 pi razy oko. Od razu widać było, że on charakterny. Tylko ja miasto i kawalątek ziemi. RE: Kozuchy - paryja - 27-02-2017 No, sam by się nudził i pewnie ciągłym wrzaskiem z tęsknoty, obrzydził życie Tobie i Twoim sąsiadom. Choć zdarzają się egzemplarze (jak moja Borsucz) której stado jest do szczęścia niepotrzebne, byle wyżera była. Koziołek pewnie by się z kotami zaprzyjaźnił, nie wiem tylko czy koty z koziołkiem.... Ale na około 30 arach parka kózek by się wykarmiła. Tyle że siano musiałabyś kupić, i słomę i warzywka . RE: Kozuchy - paryja - 01-03-2017 Dzisiaj przed południem Romuald raczyła powić koziołka i kózkę uf uhetana jestem ... RE: Kozuchy - wy/raz - 01-03-2017 Na początek gratulacje. Ale muszę napisać, żeś okrutna okropnie. Nie wolno pokazywać takich śliczności, choć to Twe Demoniszcze skradło me serce. A one te ciemne paski na grzbiecie to mają od rasy, po mamie, bo fajnie to wygląda i z nóżkami się komponuje. Tfu, Tfu... Niech się dobrze chowają. RE: Kozuchy - paryja - 01-03-2017 Mamusia z alpejkami ma wspólny... pasek na grzbiecie (ale pracowicie wybrana z wielkiego stada kóz "alpejskich") Tatuś jest bardziej alpejski. Kolorek gówniarze odziedziczyły po mamusi (ale Pączka też była jaśniutka a potem ściemniała i wygląda teraz rasowo ). Mała kiedy się urodziła miała jaśniutką mordkę i oprawę oczu i wyglądała jak osiołek niestety kiedy wyschła kolory się wyrównały. Jeszcze cztery kozy mam spakowane, dwie bardziej alpejskie i dwie mniej Ciekawe co się wykluje? Kiedyś, kiedy już będę duża i bogata... i będę miała wielką koziarnię i dużo hektarów, dokupię sobie stado śnieżnobiałych Tradycji! I one będą sobie razem chodzić po pastwisku zielonym : czekoladowe i mlecznobiałe. A ja się będę napawać (jeśli mi wystarczy czasu). RE: Kozuchy - mitenki - 02-03-2017 Tutaj też cappuccino z podwójnym espresso Słodziaki! Malutek na pierwszym zdjęciu - ten wieeelki łepek i ten pedicure Szkoda, że nie mieszkacie z Kanionkiem bliżej, byście się powymieniały - białasek za demoniszcze np )) |