Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions.php 476 errorHandler->error_callback
/global.php 490 my_date
/printthread.php 16 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$confirm_title - Line: 14 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 14 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_collapse - Line: 15 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 15 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_expand - Line: 16 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 31 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(961) : eval()'d code 31 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_forumteam - Line: 2 - File: global.php(1047) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1047) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/global.php 1047 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_markread - Line: 16 - File: global.php(1070) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1070) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 1070 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage

FOK - kozie sery bez kozery
Kozuchy - Wersja do druku

+- FOK - kozie sery bez kozery (https://kanionek.pl/forum)
+-- Dział: FOK (Forum Obory Kanionka) (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Nasze zwierzątka, cudze zwierzątka (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Kozuchy (/showthread.php?tid=50)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Kozuchy - paryja - 16-02-2017

Trzeba by praprababci zapytać.

RE: Kozuchy - wy/raz - 16-02-2017

Aleć on cudny i jakie ma ślicznie niezdarne łapki (może kózki tak mają ja się nie znam :-)). Aż się ręce same wyciągają. Mojemu dziadkowi też by się podobał, bo taki kolor "niebrudzący". Kurczę, jak ja wam zazdroszczę tych zwierzaków, ale jak to mówią nie można mieć wszystkiego. Tfu... Niech się dobrze chowa i trafi w dobre ręce.

No właśnie te jego niezdarne łapki mnie martwią. Co prawda co dzień jest lepiej ale do ideału jeszcze trochę brakuje.

RE: Kozuchy - Prosiaczek - 16-02-2017

(16-02-2017, 03:26 PM)paryja napisał(a): No właśnie te jego niezdarne łapki mnie martwią. Co prawda co dzień jest lepiej ale do ideału jeszcze trochę brakuje.
Tfu tfu na psa urok! jak mówi moja babcia.
Ale cudo Heart , a ile ma kociego wdzięku jak na koziołka, to chyba właśnie dzięki tym łapkom.

Gratulacje Paryju i nie martw się proszę o niego za bardzo, bo wszystko o co się martwimy, to osłabiamy.
Wiem, wiem Prosiaczek brzmi jak potłuczony, ale to działa w Prosiaczkowym świecie.

RE: Kozuchy - kanionek - 16-02-2017

Gratulajce, Paryja Smile

Co mnie wkurza, to że ja o tych "kocich łapkach" gdzieś czytałam (ale nie na forum, gdzie ludzie pierniczą co im "siewydaje", tylko w jakimś tekście bardziej naukowym), a teraz za Chiny Ludowe, ani worek owsa nie mogę sobie przypomnieć, czego dokładnie były objawem. No wkurza mnie to niezmiernie. Pamiętam tyle, że najczęściej w takich przypadkach w ciągu około tygodnia maluchy stają na nogi, tzn. na kopytka, wzmacnia się ten cały aparat ruchowy i jest OK. Ale przyczyna była dość istotna, a ja nie pamiętam jaka. Ich mać.
Po prostu za dużo ostatnio czytałam, nie tylko o kozach, i mam przeładowany dysk.

(16-02-2017, 08:16 PM)Prosiaczek napisał(a):
(16-02-2017, 03:26 PM)paryja napisał(a): No właśnie te jego niezdarne łapki mnie martwią. Co prawda co dzień jest lepiej ale do ideału jeszcze trochę brakuje.
Tfu tfu na psa urok! jak mówi moja babcia.
Ale cudo Heart , a ile ma kociego wdzięku jak na koziołka, to chyba właśnie dzięki tym łapkom.

Gratulacje Paryju i nie martw się proszę o niego za bardzo, bo wszystko o co się martwimy, to osłabiamy.
Wiem, wiem Prosiaczek brzmi jak potłuczony, ale to działa w Prosiaczkowym świecie.

Mama mojej znajomej Nie chcąc źle życzyć psom, zrzucała urok na kocie siuśki Wink

Kiedy się gówniarz urodził miał całkiem kłapnięte uszka, teraz już mu się podnoszą, sterczą mu śmiesznie na boki i kojarzy mi się z nietoperzem.
Martwić się muszę bo "taka moja uroda" Wink Jeśli zbyt optymistycznie podchodzę to zawsze coś się spierniczy. Zakładam optymistycznie nie najgorszy ze scenariuszy ale z dolnej półki i jak wszystko pójdzie dobrze to jestem niesamowicie szczęśliwaSmile Głośno zwykle głoszę powodzenie i sukces, ale w środku... Wink
No ale ja Kłapouszek trochę jestem.

Kanionku Smile
Też gdzieś czytałam że w końcu stają na kopytkach więc bardzo włosów z głowy nie rwałam . I chodzi mi po głowie że to jakiś niedobór...
Ale czy na pewno?
Na weterynarza nie mam co liczyć: jeden kozy na oczy nie widział, drugi powie ze wszystko w porządku i skasuje za dojazd a trzeci będzie leczył długo, kosztownie i nieskutecznie (zwykle na co innego Wink) ...

RE: Kozuchy - Prosiaczek - 17-02-2017

(16-02-2017, 10:40 PM)paryja napisał(a): No ale ja Kłapouszek trochę jestem.
No, no to się nieźle kamuflujesz bo jak Cię czytam tyle czasu to brzmisz całkiem jak ostoja mądrości i spokoju Kangurzyca Tongue  i jeszcze palisz fajkę to nawet level wyżej Smile
A mały to przecież Ko-zak albo Ko-zuch więc na pewno da radę Smile

RE: Kozuchy - paryja - 17-02-2017

Level wyżej Kangurzycy to chyba Krzyś Wink A moja fajka przezimowała na dworze i nie wiem czy z niej coś jeszcze będzie.

Mhoczny angiełek wtarabanił się dziś za matką na kostkę słomy a potem usiłował się podpiąć pod cycki ciężko przerażonej ciotki Luśki, więc chyba już mogę być o niego zupełnie spokojna.
Dwie następne kozy straszą porodem: Romuald która jest grubaśna jakby miała urodzić sześcioraczki leży,przeżuwa i sapie jak lokomotywa, termin (wg moich obliczeń Wink) ma na 27 lutego a Lalki wcale nie przyłapałam na romansach więc nie wiem kiedy...
Reszta ma jeszcze chwilę czasu.

RE: Kozuchy - Prosiaczek - 17-02-2017

27 lutego urodziłam bliźniaki, także ten, uwaga na tę datę różne dziwne rzeczy się dzieją Big Grin

RE: Kozuchy - wy/raz - 17-02-2017

(17-02-2017, 03:57 PM)paryja napisał(a): Level wyżej Kangurzycy to chyba Krzyś Wink A moja fajka przezimowała na dworze i nie wiem czy z niej coś jeszcze będzie.

Mhoczny angiełek wtarabanił się dziś za matką na kostkę słomy a potem usiłował się podpiąć pod cycki ciężko przerażonej ciotki Luśki, więc chyba już mogę być o niego zupełnie spokojna.
Dwie następne kozy straszą porodem: Romuald która jest grubaśna jakby miała urodzić sześcioraczki leży,przeżuwa i sapie jak lokomotywa, termin (wg moich obliczeń Wink)  ma na 27 lutego a Lalki wcale nie przyłapałam na romansach więc nie wiem kiedy...
Reszta ma jeszcze chwilę czasu.
Paryja, Uff... szykuje ci się rozwleczona porodówka. Dobrze, że dobrze i żebyś nie musiała się tak "niestresować" Smile . Jak Romualda urodzi 6, to zapal fajkę, w końcu kozie się należy  Wink. A ile tak może być koźląt w miocie? I wcale NIE PYTAM jak tam kalendarz. Piśnijcie słówko, pi.. pli.. please..

@ Prosiaczku, nie wiem w jakim wieku bliźniaki, natomiast wiem, że to początki są bardzo trudne, bo ciężko się rozdwoić. Pozdrów je na okoliczność od kozy wy/raz. Ciebie też cieplutko i wilgotno (nie otrząsnęłam się jeszcze z aury) pozdrawiam.