Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
|
Kozuchy - Wersja do druku +- FOK - kozie sery bez kozery (https://kanionek.pl/forum) +-- Dział: FOK (Forum Obory Kanionka) (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze zwierzątka, cudze zwierzątka (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Kozuchy (/showthread.php?tid=50) |
RE: Kozuchy - RozWieLidka - 07-02-2016 Słodkości mlask RE: Kozuchy - dolmik - 07-02-2016 Piękności!!! Do zacałowania!!! A kot przechodzi na dietę. Taki sam jak Pączusia!! A dwa razy cięższy!!!! Garfielda w domu hoduję! Bardzo dziękuję za lekcję poglądową. I poproszę o więcej Luuuubię zdjęcia Zwierzakowe zdjęcia RE: Kozuchy - zeroerhaplus - 07-02-2016 Widzę, Paryjo, że za Wami kilka ciężkich dni. Ważne, że Pączunia (śliczne koźlęcie!!!!!) się trzyma, niechaj żyje długo i szczęśliwie. Nie mówię nic nowego, wiem, ale tak jest :) Za takim kozim mlekiem też bym się raczej czołgała, nie dziwię Ci się :) Gratulajce :)) RE: Kozuchy - paryja - 08-02-2016 Dziś znowu odrobinę zdoiłam napęczniały cycek Romuald (w kalendarzu dziś imieniny Romualda ) przegotowałam kilka łyżek mleka i się nie ścięło czyli chyba już jest normalne mleko ! mam tego całe PÓŁ SZKLANKI ! jutro kawa z kozim mlekiem Pączka idzie sobie powolutku, aż tu nagle... tylna połowa jej ciała wykonuje podskok! więc przednia, nie chcąc być gorsza, też skacze, wygląda to tak jakby działo się to bez udziału świadomości koziny Mała uznaje że to nawet fajne i usiłuje manewr powtórzyć, ale ciałko jej nie słucha, więc zniechęcona układa się do drzemki z nadzieją że obudzi się dorosłą kozą RE: Kozuchy - paryja - 09-02-2016 Moje drogie Kozy ! Potrzebne od zaraz imię dla kozuchy . Nie Luśka niczego nie urodziła, dostałam w prezencie od Chłopa Koza miała być zadbana, zasuszona, nie w ciąży i dwuletnia. Na pewno jest zasuszona na pewno nie jest zadbana i na pewno jest w ciąży. Mieszkała w komórce o wymiarach nieomal unijnych czyli 1,5 m na kozę. do towarzystwa miała dwie gęsi w komórce obok. Jest strasznie towarzyska, łazi na zmianę za jedną i drugą kozą wpychając pysk w ich zajęcia , źdurając nosem w dupę i gdzie tam jej się która nadstawi. Ma straszliwie zaniedbane racice (chodzi na piętach), brudna jest jak nieboskie stworzenie, i niesamowicie urocza A oto Ona : Tło zdjęć stanowią pozostałości stodoły : belki, pustaki deski i inne grube śmieci które są świetnym kozim placem zabaw Jutro postaram się zrobić zdjęcia na których będzie widać kolor kozuchy, a ładny ma: szylkretowy. RE: Kozuchy - mitenki - 09-02-2016 (09-02-2016, 08:19 PM)paryja napisał(a): Moje drogie Kozy !Jak na szybko i od Chłopa, to... Chłopczyca )) RE: Kozuchy - zeroerhaplus - 09-02-2016 O!!! Mnie tam jej z pyska Melanią patrzy (choć paszczę ma jak borsuk), ale zobaczymy, co inni powiedzą :) Faktycznie, strasznie sympatyczne bydlę :) Czy to coś wyzierające ze stodółki to młoda Pączkówna? RE: Kozuchy - paryja - 09-02-2016 Tak to mała Pączka. Meeelania ładnie. Trochę się o nią martwię, najbardziej o to chodzenie "na piętach", bo to może nie od racic zaniedbanych tylko jakiś niedobór, albo może żytem karmiona i tak dziwnie okulała albo nie wiem co. To była koza babci, po śmierci właścicielki chyba nie bardzo się nią przejmowano, ot karmili żeby nie zdechła. Kiedy tam byliśmy właścicielka rzuciła jej na glebę cztery mocno nadgniłe jabłka którymi koza wcale się nie zainteresowała. Kiedy ja dokładnie obejrzałam w domu, okazało się że jest w ciąży i to raczej wysokiej, mam nadzieję że podróż jej nie zaszkodziła. Jest niesamowicie kontaktowa i ciekawska w porównaniu do wycofanej Romuald i szurniętej Luśki to po prostu oaza spokoju i życzliwości RE: Kozuchy - dolmik - 10-02-2016 Fajna kozula Jak od babci to może Ciotka? Ciotka Józia? RE: Kozuchy - Ciociasamozło - 10-02-2016 (10-02-2016, 04:39 AM)dolmik napisał(a): Fajna kozula Jak od babci to może Ciotka? Albo Babcia Jadzia ? (bo jak milutka, to nie może być Baba Jaga ) |