Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions.php 476 errorHandler->error_callback
/global.php 490 my_date
/printthread.php 16 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$confirm_title - Line: 14 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 14 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_collapse - Line: 15 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 15 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_expand - Line: 16 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 31 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(961) : eval()'d code 31 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_forumteam - Line: 2 - File: global.php(1047) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1047) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/global.php 1047 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_markread - Line: 16 - File: global.php(1070) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1070) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 1070 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage

FOK - kozie sery bez kozery
Kozuchy - Wersja do druku

+- FOK - kozie sery bez kozery (https://kanionek.pl/forum)
+-- Dział: FOK (Forum Obory Kanionka) (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Nasze zwierzątka, cudze zwierzątka (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Kozuchy (/showthread.php?tid=50)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Kozuchy - paryja - 25-12-2015

Gdyby choć jedno z moich zwierząt było normalne byłabym zdziwiona. Paskud charczy a nie mruczy, Szutra ćwierka zamiast miauczeć, Budyń jest wegetarianinem więc dlaczego koza miałaby się okazać egzemplarzem podręcznikowym, pewnie nikt jej nie przeczytał jak ma się zachowywać i bidusia improwizujeWink

Najchętniej wniosłabym sobie do koziarni fotel, wzięła książkę i drinka i tam zamieszkała, ale istnieje spore prawdopodobieństwo że Luśka wychla drina i zagryzie książką ... i fotelem Wink

RE: Kozuchy - paryja - 26-12-2015

Dalej nic! jeszcze tydzień wytrzymam a potem nie wiem ... śpiewać jej zacznę i nie przestanę dopóki nie urodzi Wink

RE: Kozuchy - kanionek - 26-12-2015

Jest to jakiś pomysł Big Grin
Jeśli zadziała, będziesz mogła sprzedawać własne płyty. Wiesz, jest muzyka relaksacyjna dla ludzi, czemu nie zrobić muzyki wywołującej skurcze porodowe u kóz? A zresztą, czemu ograniczać się do kóz - nagrasz od razu dodatkowe wersje dla bydła, trzody i koni! Będziesz bogata Smile

A słuchaj, skoro Twój małzonek dobrze sobie radzi z drewnem, to może niech Ci zainstaluje pryczę w koziarni, taką jakby półkę, wysoko pod sufitem, a do niej miałabyś drabinkę sznurową, którą mogłabyś wciągać po wejściu na półkę, żeby kozy nie obżarły. I jeszcze małą półeczkę na kubek i lampkę do czytania. Na półce materac i kołderka...
Bo widzisz, gdyby Twój taką zrobił, to ja zaraz lecę do swojego, że "zobacz, a Paryi mąż zrobił jej pryczę w koziarni, to co, TY nie zrobisz?" Big Grin

RE: Kozuchy - paryja - 26-12-2015

Z nagraniem moich płyt może być problem ... nie wiem czy jest sprzęt który wytrzymałby mój śpiew, zresztą trochę się martwię czy kiedy zacznę śpiewać, koźlęta nie zaprą się wszystkimi czterema nóżkami żeby tylko na ten straszny świat nie wychodzić Wink

Pomysł z "górką" w koziarni przedstawię Chłopu a on powie " zrobię obiecuję. co ci jeszcze obiecać ? " Wink

RE: Kozuchy - kanionek - 29-12-2015

Baaardzo się mojemu małżonkowi spodobało to z obiecywaniem, ZA BARDZO.

No i kurde co, Paryja, nadal nic? Weź szturchnij tę swoją Romuald, żeby się rozsypała, bo ja tu nie wyrabiam z ciekawości, jakie maluchy się tam w niej kręcą Smile A poza tym zima idzie, święta się skończyły, deprecha skrobie w okno, Kazik i Guzik są już prawie dorośli (no dobra, wciąż są mali, ale jako jedynacy żłopią tyle mleka, że rosną w oczach), i nam tu chyba wszystkim trzeba nowych, malusich, puchatych koziołków, ku pokrzepieniu Smile

RE: Kozuchy - paryja - 29-12-2015

Ona, ta Romuald jest na nic niewrażliwa, mówię jak komu dobremu, no weź wypluj to co masz w środku, ciężko ci przecież, a ona patrzy na mnie z życzliwym zainteresowaniem i codziennie mówi "JUTRO" i weź tu gadaj z taką, uparta jak koza! Już sobie polegiwała i wstawała tylko do żarcia, ale jej przeszło!
Wczoraj się nieco bieganiem zmęczyła więc miałam nadzieję że się rozpęknie ale żadnych nowych objawów ani znaków ani poszlak nawet ...

BARDZO, BARDZO przepraszam za głupie podpowiadanie Twemu Mężu !

RE: Kozuchy - paryja - 30-12-2015

Romuald ciągle nie urodziła !
Raniutko przed kawą lecę sprawdzić czy ich w nocy nie przybyło a potem zaraz lecę drugi raz, bo przecież przed kawą mogłam przeoczyć koźlątko śpiące gdzieś w kącie Wink a potem znów bo podobno kozy najczęściej rodzą przed południem!
Już nie bardzo wiem czy to śmieszne czy wkurzające ale kiedy urodzi zdziwię się niezmiernie że to naprawdę Wink
Przy następnych kozich ciążach będę bardzo starannie zapisywała terminy randek, żeby stres okołoporodowy trwał tydzień a nie miesiąc(a może i więcej bo kto wie kiedy ona urodzi Wink )

RE: Kozuchy - RozWieLidka - 01-01-2016

Nadal nic? Toż to nieludzkie!

RE: Kozuchy - kanionek - 01-01-2016

A nawet nieLuckie!
(Moje kozy faktycznie rodziły raczej w środku dnia, może dlatego, że wtedy najcieplej i najwidniej?)
Łączę się z Tobą w bólu oczekiwania na niewiadome, Paryja. Znam dokładnie każde uczucie, jakie Tobą obecnie szarpie Big Grin

RE: Kozuchy - paryja - 03-01-2016

W dalszym ciągu nic .
Od kilku dni Romuald wypuszcza po odrobinie białego mlecznego gluta i tyle . Kiedy wchodzę do obórki patrzy na mnie i wygląda jakby się z trudem powstrzymywała od głośnego rechotu Wink i wcale jej się nie dziwię Smile