Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions.php 476 errorHandler->error_callback
/global.php 490 my_date
/printthread.php 16 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$confirm_title - Line: 14 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 14 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_collapse - Line: 15 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 15 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$expcol_expand - Line: 16 - File: global.php(958) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(958) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 958 eval
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 31 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(961) : eval()'d code 31 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_forumteam - Line: 2 - File: global.php(1047) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1047) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/global.php 1047 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$bottomlinks_markread - Line: 16 - File: global.php(1070) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/global.php(1070) : eval()'d code 16 errorHandler->error_callback
/global.php 1070 eval
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.1.31 (FreeBSD)
File Line Function
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage

FOK - kozie sery bez kozery
Kozuchy - Wersja do druku

+- FOK - kozie sery bez kozery (https://kanionek.pl/forum)
+-- Dział: FOK (Forum Obory Kanionka) (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Nasze zwierzątka, cudze zwierzątka (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Kozuchy (/showthread.php?tid=50)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

RE: Kozuchy - mitenki - 09-12-2015

(08-12-2015, 05:32 PM)paryja napisał(a): Nic !  
Dostanę kur..icy, nerwicy, i nie wiem czego jeszcze.

No i co? Wciąż nic?

RE: Kozuchy - paryja - 09-12-2015

Ano nic!
Chyba naprawdę mnie w trąbę robią Wink
W zeszłym tygodniu miały objawy zbliżającego się porodu, a w tym nie mają, z wyjątkiem Romualdowego brzucha, wymienia i magicznych więzadeł nic nie wskazuje że to już.

Kiedy się moja córa miała urodzić, to też co drugi dzień czułam że to już Smile Tyle że chyba spokojniejsza byłam Wink

RE: Kozuchy - Ciociasamozło - 09-12-2015

(09-12-2015, 08:33 AM)paryja napisał(a): Kiedy się moja córa miała urodzić, to też co drugi dzień czułam że to już Smile Tyle że chyba spokojniejsza byłam Wink

No widzisz, mój pierworodny i jedyny 2 tygodnie mnie tak zwodził. Cholera, do tej pory taki niezdecydowany!

Dla własnego zdrowia uznaj, że Cię kozuchy podpuszczają. Bo to wiesz, jak z wodą w czajniku - im bardziej pilnujesz, tym dłużej się gotuje. Wink

RE: Kozuchy - paryja - 09-12-2015

A może jak z mlekiem ? póki pilnujesz to się nie zagotuje, a ledwo się odwrócisz, okazuje się że już wykipiało i cała kuchenka do mycia Smile

RE: Kozuchy - mitenki - 09-12-2015

(09-12-2015, 08:33 AM)paryja napisał(a): Ano nic!
Chyba naprawdę mnie w trąbę robią Wink
W zeszłym tygodniu miały objawy zbliżającego się porodu, a w tym nie mają, z wyjątkiem Romualdowego brzucha, wymienia i magicznych więzadeł nic nie wskazuje że to już. 

U Kanionkowych kóz też tak było Big Grin Jednego dnia poród tuż, tuż... drugiego brak objawów. Ech te kozy...

RE: Kozuchy - RozWieLidka - 11-12-2015

Paryja, jak tam wieści z frontu kozo-porodowego?

RE: Kozuchy - paryja - 11-12-2015

No ... Luśka się przyznała do oszustwa.
Dziś rano nie miała apetytu, a mnie się od razu alarm włączył: będzie rodzić! A ona zaczęła merdać ogonkiem jakby odlecieć na nim chciała i cicho pobekiwać, a potem chciała pokryć oburzoną Romuald. Wygląda to na objawy rójki, choć teraz już w nic nie wierzę i zupełnie się nie zdziwię jeśli rano znajdę uwieszonego przy cycku(którego nie ma) malucha.
I teraz nie wiem czy glut był poronieniem(nie znalazłam żadnych śladów), czy może to ciąża urojona była, czy jakaś infekcja dróg moczowych...
Jeszcze czekam na Romuald. Może tez się przyzna Smile

RE: Kozuchy - zeroerhaplus - 14-12-2015

Paryja, poczytaj tym Twoim pannom o Kanionkowych kozicach i ich ostatnich osiągnięciach.
Zarumienią się ;)

RE: Kozuchy - paryja - 15-12-2015

Opowiadałam im, to mi powiedziały że guzik je to obchodzi Wink

Może grubaśna i cycata Romuald też nie jest w ciąży tylko jej się przytyło Wink
Już przestałam panikować i tylko więzadła Romuald macam co jakiś czas. A one pojawiają się i znikają ... chyba przestanę też macać Wink

RE: Kozuchy - kanionek - 18-12-2015

Paryja - z całym szacunkiem i wielką powagą pytam: czy aby na pewno wiesz DOKŁADNIE, gdzie szukać tych więzadeł? Bo powiem Ci, że z tych pięciu porodów, które mam za sobą, wyniosłam umiejętność bezbłędnej oceny stanu więzadeł i stwierdzam, bez żadnego "ale", że one nie znikają po to, by się znów pojawić. Kiedy naprawdę znikną, to po prostu tak czuć, że nie ma ani grama, ani cienia, ani grosza wątpliwości Smile
Mogą lekko "zmięknąć" przed czasem, ale uwierz, gdy puszczą całkiem, będziesz wiedziała. Cała przestrzeń przyogonowa to będzie jeden miękki budyń i choćbyś wbiła kozie pół palca w głąb ciała, więzadeł nie uświadczysz Smile Aha, w przypadku każdej z moich kóz wymię powiększało się na kilka tygodni przed porodem. Na dzień lub kilka godzin przed porodem powiększało się już konkretnie.
(więzadła biegną od nasady ogona i patrząc od strony ogona układają się w kształt odwróconej litery V. Kiedy koza jest na zadzie koścista, to z początku można mieć problem z wyodrębnieniem więzadeł, które są bardzo, bardzo twarde, napięte jak grube sznurki. U kozy Kachny mam taki problem, że ona jest, eee, przeciwnie do kościstej... i też trzeba się więzadeł naszukać Wink]