Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$today_rel - Line: 476 - File: inc/functions.php PHP 8.1.31 (FreeBSD)
|
Kozuchy - Wersja do druku +- FOK - kozie sery bez kozery (https://kanionek.pl/forum) +-- Dział: FOK (Forum Obory Kanionka) (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze zwierzątka, cudze zwierzątka (https://kanionek.pl/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Kozuchy (/showthread.php?tid=50) |
RE: Kozuchy - paryja - 04-12-2015 Przycupnęłam sobie w kąciku koziarni i wypatruję akcji przedporodowych. Romuald koruje gałęzie, Luśka się wyleguje, Wpatruję się w jej brzuch czy coś jej się tam rusza, owszem rusza się cały a ja nie potrafię ani ręką, ani okiem odróżnić koźlaka od żwacza. Im się rusza od kiedy są u mnie. Nagle brzuch Luśki spiął się w sobie: SKURCZ ! a nie! to tylko cofka Jeszcze chwilę a wypatrzę objawy porodu u kotów, psa a może i chłopa RE: Kozuchy - zeroerhaplus - 04-12-2015 Spooooooko, niektóre Kanionka kozy też po parę razy "rodziły" ;) RE: Kozuchy - paryja - 04-12-2015 Pewnie że spoko zwłaszcza po drugiej coli z wkładką Wieczorkiem Luśka wzgardziła jabłuszkiem , buraczka ledwo tknęła. Gmera kopytkiem w słomie jakby sobie gniazdko wiła, kładzie się w nim ale tylko po to żeby się zaraz zerwać, przywalić z roga Romuald i jak gdyby nigdy nic, skubnąć źdźbło sianka . W dodatku byłam przekonana że Luśka wcale w ciąży nie jest. RE: Kozuchy - zeroerhaplus - 05-12-2015 Dalej nic?! Przecie to idzie wariactwa dostać.... RE: Kozuchy - paryja - 05-12-2015 Dalej nic Romuald urosły cycki ale nieduże Luśka cycków nie posiada,ale ciągle straszy że rodzić będzie a po chwili zmienia zdanie i zachowuje się jak zwykle. Czy kozy mają skurcze przepowiadające ? Z kozich forów będziecie mnie mogły niedługo na wyrywki odpytywać: co, kiedy i którędy, która koza wypuściła i co z tego wynikło Z tego co zrozumiałam z kozami nie da się niczego przewidzieć RE: Kozuchy - paryja - 06-12-2015 Ciągle nic Luśka chyba stwierdziła że ona nie chce mieć dzieci i dostała głupawki szczenięcej, skacze i bryka rozwalając kostki słomy (no w żaden sposób nie potrafię tego powiązać ze zbliżającym się porodem ) Romuald, według zdjęć z jednej zagramanicznej strony, chyba się szykuje. Z tym że objawy wskazują że powinna wydać potomstwo w ciągu 24 godzin a ona je ma od jakiś 36. Podejrzewam że wykoca się kiedy wreszcie uznam że mam urojenia i odpuszczę czekanie RE: Kozuchy - RozWieLidka - 08-12-2015 I co, i co i co tam się dzieje? Z wrażenia już czkawki dostałam! RE: Kozuchy - paryja - 08-12-2015 Nic ! Dostanę kur..icy, nerwicy, i nie wiem czego jeszcze. Mam podejrzenia że one mnie oszukują, mają brzuchy igliwiem wypchane, a cycki sianem i sobie szepczą: -Luśka, no powiedzmy jej już ! -Zwariowałaś? a jeśli przestanie nam gałęzie nosić ? Nic jej nie mów sama się na pewno nie zorientuje. -A jak jej powie Kanionek ? -A niech jej mówi, i tak nie uwierzy! - Ale jak jej powiemy to może nas wreszcie macać przestanie i w dupę zaglądać . -No! to jest argument ! to jeszcze kilka dni i odpuszczamy ściemę! RE: Kozuchy - RozWieLidka - 08-12-2015 To jakieś zołzozy a nie porządne kozy RE: Kozuchy - paryja - 08-12-2015 Najpewniej mają to po mnie |